Startpagina Paarden

Veertien Fjordenhengsten beschikbaar

Leestijd : 1 min

Onlangs was er de jaarlijkse hengstenkeuring in het Sportcentrum De Rhille in Woumen. Acht nieuwe hengsten dienden gekeurd te worden. Daarnaast werden nog 8 hengsten voorgesteld die ofwel voor het leven zijn vrijgesteld ofwel reeds een dekvergunning voor 2019 hadden. Er was ook veel interesse uit Nederland en Frankrijk.

De 2-jarige Harlem d’Ober kreeg met 35,5 punten een aanhoudpremie. Swing, een driejarige hengst van Sam Cremers uit Lierneux behaalde 39,5 punten met extra vermelding, de eremedaille van FHI (Fjord Horse International) en een medaille van Nederland. Verder kregen Loebas (Nederland) met 37,5 punten en Feder d’Ober (Frankrijk) met 36 punten een dekvergunning voor 2 jaar. “In totaal zullen we 14 hengsten beschikbaar hebben voor het dekseizoen 2019”, aldus secretaris Francine Van Buggenhout. Meer info via www.fjordstudbook.be

B.L.

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken