Startpagina Paarden

Veertien Fjordenhengsten beschikbaar

Leestijd : 1 min

Onlangs was er de jaarlijkse hengstenkeuring in het Sportcentrum De Rhille in Woumen. Acht nieuwe hengsten dienden gekeurd te worden. Daarnaast werden nog 8 hengsten voorgesteld die ofwel voor het leven zijn vrijgesteld ofwel reeds een dekvergunning voor 2019 hadden. Er was ook veel interesse uit Nederland en Frankrijk.

De 2-jarige Harlem d’Ober kreeg met 35,5 punten een aanhoudpremie. Swing, een driejarige hengst van Sam Cremers uit Lierneux behaalde 39,5 punten met extra vermelding, de eremedaille van FHI (Fjord Horse International) en een medaille van Nederland. Verder kregen Loebas (Nederland) met 37,5 punten en Feder d’Ober (Frankrijk) met 36 punten een dekvergunning voor 2 jaar. “In totaal zullen we 14 hengsten beschikbaar hebben voor het dekseizoen 2019”, aldus secretaris Francine Van Buggenhout. Meer info via www.fjordstudbook.be

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken