Startpagina Paarden

Nederlands-Belgisch kampioenschap

Onlangs organiseerde Welsh Belgium te Eversel de internationale springshow. Er waren 90 inschrijvingen vanuit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het bestuur had het met bos omringde terrein prachtig aangekleed.

Leestijd : 2 min

D e jury kwam zoals steeds vanuit Wales: mr. Julian Williams. Hij heeft met een eigen fokproduct de alom gekende Royal Welsh Show gewonnen, dus een man met veel vakkennis. Er werd gestart met de jeugdrubrieken in de ochtend. Overall youngstock champion was de jaarling merrie Hoekhorst Joyfull van de fam. Hoeke uit Nederland. Naast deze mooie belijnde jaarling merrie mocht de driejarige hengst Noaberhoeve Clinton zich opstellen als de overall reserve youngstock champion.

Op het einde van de dag werd het dagkampioenschap beslist met een Nederlands-Belgische opstelling. De 8-jarige sectie C merrie Caederwen Catryn van B. Bakker uit Nederland werd de overall supreme champion. Deze pony met veel rasuitstraling, veel diepte en een goede beweging kreeg de sjerp omgehangen van het dagkampioenschap. Naast haar mocht de 9-jarige roan sectie A hengst Driesjeshoeve Picalo, gefokt en in eigendom van Karine Daelemans uit Puurs, zich opstellen als de overall reserve supreme champion. Picalo beschikt over veel massa en hij toonde zich voortreffelijk in de showring.

Belgische resultaten

Voor Welsh Belgium is het bijzonder dat een Belgisch gefokt product, in eigendom van een lid van Welsh Belgium, zich op het eind van de dag mag opstellen als reserve kampioen. Hierover zegt secretaris Anita Aerts: “Deze Int. springshow is trouwens georganiseerd door het Belgisch Welsh Pony en Cob Stamboek en het is de bedoeling dat we aan de ons omringende Europese landen kunnen tonen welke kwaliteit wij in België in huis hebben. De Belgen hebben uitstekend gescoord: Ben Dierick uit Oostakker werd reserve sectie B kampioen met zijn palomino dekhengst Laurierhof Tornado.

Marc en Saskia Van Haverbeke-Noack uit Maldgem werden reserve sectie C kampioen met hun eigen gefokte vosse sectie C merrie Tervake Gucci, waarmee ze ook een zilveren medaille verdienden. Hun valk jaarling hengst Tervake Esquiso kreeg de bronzen medaille overhandigd. Jeroen Haenen uit Opoeteren, de young ambassador voor Welsh Belgium, was reekswinnaar en werd reserve sectie D kampioen met zijn bruine import merrie Northwick Empress, die eveneens de zilveren medaille verdiende in de sectie D. Geert Van Damme uit Eeklo werd de bronzen medaille in de sectie D met de Belgisch gefokte bruine sectie D merrie Duc D’Huttegem Pride.” Zoals je ziet: de resultaten van de Belgen waren bijzonder goed.

B.L.

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken