Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe beveiligingsfunctie sluit dieven buiten

John Deere biedt nu een nieuw vergrendelingssysteem met PIN-code aan om te helpen bij het afschrikken van de diefstal van waardevolle GreenStar-displays en StarFire-ontvangers. Het idee is om het onmogelijk te maken om de componenten te gebruiken als ze gestolen zijn.

Leestijd : 2 min

Door het populaire plug and play-ontwerp zijn John Deere displays en GPS-ontvangers ook gevoeliger geworden voor diefstal vergeleken met enkele andere systemen op de markt. Met de technologie, gaan euro’s maar ook waardevolle perceelsdata verloren. De systemen verdwijnen volgens de politie op de zwarte markt, al dan niet in Oost-Europa. De meeste systemen worden in het voorjaar en de zomer gestolen.

In Duitsland bleek uit onderzoek eerder dat GreenStar-displays en Starfire-ontvangers het meest populair waren bij dieven, al werden onlangs bij de Belgische vestiging van Case New Holland (CNH) ook een groot aantal systemen gestolen uit de fabriek in Zedelgem.

Verschillende fabrikanten adviseren gebruikers om de displays en ontvangers na gebruik te demonteren en naar huis te brengen, maar dat is vanzelfsprekend wel weer een pak extra werk.

Tot op dit moment konden de systemenalleen mechanisch worden vergrendeld en beschermd. Om te zorgen voor een betere bescherming, heeft John Deere daarom de ingebouwde vergrendeling met PIN-code geïntroduceerd, vergelijkbaar met de vergrendeling die wordt gebruikt op smartphones of tablets, voor beide componenten.

De PIN-code voor de display en de ontvanger kan worden ingevoerd via het John Deere display. In het geval dat de gebruiker de code vergeet, kan hij/zij een beperkte periode door blijven werken, tot maximaal 72 uur. Hierna is een hoofdontgrendelingscode nodig, die volgens de fabrikant eenvoudig kan worden opgevraagd in het StellarSupport online portaal van het bedrijf.

De aanmeldgegevens van de klant bij MyJohnDeere verlenen toegang tot elk John Deere component dat eerder is geregistreerd in zijn/haar StellarSupport-account.

Het nieuwe vergrendelingssysteem met PIN-code is nu beschikbaar voor John Deere 4240 en 4640 Universal Displays en de StarFire 6000 ontvanger. Het is gebundeld met de recente software-update van 19-1, wat toestemming geeft voor de upgrade van deze specifieke displays en ontvangers.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken