Startpagina Bedrijfsnieuws

Vicon introduceert de Andex 1304 Pro: nu ook met Isobus

Vicon introduceert de Andex 1304 Pro met nieuwe functionaliteiten, waaronder Isobusbediening. Met de komst van de Andex 1304 Pro biedt Vicon nu vier type 4-rotor harken in een werkbreedtesegment van 9,5 tot 15 m, passend bij elk type (melk)veehouder of loonwerker.

Leestijd : 2 min

Waar de Andex 1304 al is uitgerust met standaardkenmerken als het onafhankelijk heffen van de voorste en achterste rotoren, simpele elektronische bediening, onderhoudsvrije oliebadaandrijving en hydraulische verstelling van de zwadbreedte (onafhankelijk van de werkbreedte), is de Andex 1304 Pro uitgevoerd met nieuwe oplossingen, om nog efficiënter te kunnen werken.

Dankzij de Isobusbesturing, heeft de Andex 1304 PRO een voordeel ten opzichte van de Andex 1304, legt de fabrikant uit. Alle machinefuncties worden aangestuurd via het zogeheten Load Sense-systeem en zijn eenvoudig bedienbaar via het Isobusscherm, de IsoMatch Tellus GO, IsoMatch Tellus Pro of via het bestaande Isobusscherm van de trekker.

Andere nieuwe functies

Vicon, onderdeel van de Kverneland-groep, lijst een serie andere functies op, zoals het individueel uitheffen per rotor, in- en uitklappen via ééndruk op de knop, de elektrische hoogteverstelling van de rotoren en het vereenvoudigd instellen van de werkbreedte. Daarnaast noemt het bedrijf de mogelijkheid de zwadbreedte op te slaan en de verschillende kopakker-mogelijkheden die de nieuwe machine biedt.

Dankzij de Isobusbediening, is de Andex 1304 Pro ook uitgevoerd met een elektrische hoogteverstelling op de rotoren. Hierdoor is de machine volgens Vicon eenvoudig instelbaar voor verschillende werkomstandigheden. De grootste verbetering van onderhoudsvrij harken is nu ook in dit model verwerkt. De machine is volgens het bedrijf in het seizoen volledig onderhoudsvrij. Dat betekent dat er geen tijd wordt verspild aan het handmatig smeren van allerlei smeernippels.

Hiermee wordt de productiviteit van de hark aanzienlijk verbeterd. Deze hark maakt het werk van zware en veeleisende werkzaamheden lichter. Een nauwkeurige zwadafleg zorgt voor een betere opname van het navolgende werktuig.

Technische gegevens

De Andex 1304 Pro heeft een werkbreedte van 10 tot 12,5 m. Daarnaast heeft de machine een transportbreedte van 3 m en een transporthoogte van 4 m. Het totale gewicht bedraagt 4700 kg. De verhouding tandarmen/tanden per arm is 12/4.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken