Startpagina Paarden

Gemeente Gent verbiedt koetsen

Gent verbiedt het gebruik van paarden met koetsen vanaf 2020. PaardenPunt Vlaanderen vindt dit jammer. Algemeen vervreemdt onze bevolking volgens de organisatie steeds meer van landbouw en landbouwhuisdieren. Melk komt uit kartonnen dozen en vlees koop je in de supermarkt, zo lijkt het. PaardenPunt Vlaanderen ‘wenst alsnog de kansen te benutten opdat (stads-)mensen rechtstreeks met dieren in contact komen’.

Leestijd : 1 min

Onze paardenhouderij heeft volgens hen veel te bieden: maatschappelijk, pedagogisch, sportief, economisch, ecologisch, toeristisch. Volgens het stadsbestuur, dat wil inzetten op een kwalitatief toerisme, zijn de paardenkoetsen die toeristen rondrijden geen meerwaarde en passen niet in de visie van het unieke Gent. Ondanks de talrijke voorwaarden in verband met werk- en rusttijden, routes etc. komt het dierenwelzijn van deze paarden volgens het stadsbestuur eveneens in gedrang. Paardenpunt Vlaanderen zegt het dierenwelzijn hoog in het vaandel te dragen. Als centraal aanspreekpunt in Vlaanderen vraagt Paardenpunt Vlaanderen een constructieve dialoog om tot een oplossing te komen met respect voor alle betrokkenen inclusief de paarden.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken