Startpagina Paarden

Gemeente Gent verbiedt koetsen

Gent verbiedt het gebruik van paarden met koetsen vanaf 2020. PaardenPunt Vlaanderen vindt dit jammer. Algemeen vervreemdt onze bevolking volgens de organisatie steeds meer van landbouw en landbouwhuisdieren. Melk komt uit kartonnen dozen en vlees koop je in de supermarkt, zo lijkt het. PaardenPunt Vlaanderen ‘wenst alsnog de kansen te benutten opdat (stads-)mensen rechtstreeks met dieren in contact komen’.

Leestijd : 1 min

Onze paardenhouderij heeft volgens hen veel te bieden: maatschappelijk, pedagogisch, sportief, economisch, ecologisch, toeristisch. Volgens het stadsbestuur, dat wil inzetten op een kwalitatief toerisme, zijn de paardenkoetsen die toeristen rondrijden geen meerwaarde en passen niet in de visie van het unieke Gent. Ondanks de talrijke voorwaarden in verband met werk- en rusttijden, routes etc. komt het dierenwelzijn van deze paarden volgens het stadsbestuur eveneens in gedrang. Paardenpunt Vlaanderen zegt het dierenwelzijn hoog in het vaandel te dragen. Als centraal aanspreekpunt in Vlaanderen vraagt Paardenpunt Vlaanderen een constructieve dialoog om tot een oplossing te komen met respect voor alle betrokkenen inclusief de paarden.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken