Startpagina Voor ons gezin

Thaise tomatensoep

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

1 kg tomaten

1 ui

1 eetl currypasta

2 teentjes look

2 stengels citroengras

2 cm gember

1 rode chilipeper

verse koriander

200 ml kippenbouillon

1 eetl kandijsuiker

1 eetl vissaus

400 ml kokosmelk (blik)

1 bosje lente-uitjes

bakboter

Recept

Pel de tomaten op de klassieke manier: Snijd een kruisje aan de onderzijde van de tomaat. Breng water aan de kook en laat de tomaten 15 seconden in het kokend hete water liggen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Je kan nu gemakkelijk de pel van de tomaten verwijderen.

Pers de knoflook fijn. Rasp de gember. Snijd het citroengras heel fijn en de chilipeper in ringen. Snijd de tomaten in stukken. Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een ruime kookpot en stoof de ui met de stukjes tomaten 5 minuten. Roer er de currypasta onder en stoof nog 1 minuut. Voeg de knoflook, gember, citroengras, de helft van de chilipeper en de steeltjes van de koriander toe. Roerbak alles en blus met de kippenbouillon. Voeg de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken.

Maak de lente-uitjes schoon. Snijd de uitjes fijn en snijd het grootste deel van het loof in ringetjes. Mix de soep, breng op smaak met de kandijsuiker, vissaus, peper en zout. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de lente-uitjes, chilipeper en enkele korianderblaadjes.

Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken