Startpagina Pluimvee

Kentucky Fried Chicken opent restaurants in Vlaanderen

Nog dit jaar zullen er in Vlaanderen drie restaurants van de Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) de deuren openen. De primeur is voor het shoppingcentrum Wijnegem, nabij Antwerpen. Dat zeggen de ondernemers Jan Peeters en Mathé Heeren, die de rechten hebben gekregen om KFC's te openen in Vlaanderen, Brussel en Nederland.

Leestijd : 2 min

"We hebben de rechten om de komende vijf jaar veertig locaties te openen in Vlaanderen en Brussel", zeggen de beide heren, die voor de uitrol de onderneming Benelux Food Group oprichtten. Die vestigingen komen zowel in stadscentra als meer in de rand, waar er bijvoorbeeld ook een drive-inmogelijkheid zal zijn.

Dit jaar, na de zomer, zullen er al drie vestigingen de deuren openen. Behalve om het restaurant in Wijnegem gaat het om vestigingen in Limburg en Oost-Vlaanderen. Maar Peeters en Heeren zorgen niet voor de allereerste KFC in België. Die opent weldra in het Brusselse Noordstation, zo was eerder al bekendgemaakt. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het restaurant.

Dat zal worden uitgebaat door Autogrill België. Die onderneming kreeg immers de rechten op KFC's op snelwegparkings en in stations, zo luidt het. Daarmee is het verhaal nog niet ten einde, want er is nog een derde speler aangeduid. Die mag de kippenrestaurants openen in Wallonië en ook in Brussel. "Daar zullen we een beetje in concurrentie zitten", aldus Peeters en Heeren.

KFC zelf had eerder aangegeven op termijn ruimte te zien voor zowat 150 restaurants in België. Donderdag viel er bij het merk geen extra informatie te rapen. Volgens Jan Peeters kwam KFC naar hem toe. Zijn Groep Peeters-Govers is naar eigen zeggen de grootste franchisenemer van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn en heeft ook een eigen groothandel. Die kennis van franchise en verse voeding wordt gecombineerd met de ervaring van projectontwikkelaar Heeren Group, die snel de juiste locaties moet kunnen vinden.

Met Benelux Food Group staan de ondernemers op termijn ook open voor andere merken, "maar eerst willen we focussen op een kwaliteitsvolle opening van KFC's", klinkt het. "Met gemiddeld één opening om de anderhalve maand zullen we onze handen meer dan vol hebben."

Belga

Lees ook in Pluimvee

Wachten op bruikbaar vaccin tegen vogelgriep

Pluimvee Vaccineren zal een belangrijke aanvulling zijn op de bestaande maatregelen tegen vogelgriep, maar momenteel moeten we wachten op bruikbare vaccins en moet ervoor gezorgd worden dat de export niet in het gedrang komt. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns in de commissie Landbouw van het Vlaamse parlement op 11 januari.
Meer artikelen bekijken