Kentucky Fried Chicken opent restaurants in Vlaanderen

Waar Benelux Food Group de kip voor de Vlaamse KFC-vestigingen zal halen, is nog niet bekend.
Waar Benelux Food Group de kip voor de Vlaamse KFC-vestigingen zal halen, is nog niet bekend. - Foto: Kentucky Fried Chicken

"We hebben de rechten om de komende vijf jaar veertig locaties te openen in Vlaanderen en Brussel", zeggen de beide heren, die voor de uitrol de onderneming Benelux Food Group oprichtten. Die vestigingen komen zowel in stadscentra als meer in de rand, waar er bijvoorbeeld ook een drive-inmogelijkheid zal zijn.

Dit jaar, na de zomer, zullen er al drie vestigingen de deuren openen. Behalve om het restaurant in Wijnegem gaat het om vestigingen in Limburg en Oost-Vlaanderen. Maar Peeters en Heeren zorgen niet voor de allereerste KFC in België. Die opent weldra in het Brusselse Noordstation, zo was eerder al bekendgemaakt. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het restaurant.

Dat zal worden uitgebaat door Autogrill België. Die onderneming kreeg immers de rechten op KFC's op snelwegparkings en in stations, zo luidt het. Daarmee is het verhaal nog niet ten einde, want er is nog een derde speler aangeduid. Die mag de kippenrestaurants openen in Wallonië en ook in Brussel. "Daar zullen we een beetje in concurrentie zitten", aldus Peeters en Heeren.

KFC zelf had eerder aangegeven op termijn ruimte te zien voor zowat 150 restaurants in België. Donderdag viel er bij het merk geen extra informatie te rapen. Volgens Jan Peeters kwam KFC naar hem toe. Zijn Groep Peeters-Govers is naar eigen zeggen de grootste franchisenemer van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn en heeft ook een eigen groothandel. Die kennis van franchise en verse voeding wordt gecombineerd met de ervaring van projectontwikkelaar Heeren Group, die snel de juiste locaties moet kunnen vinden.

Met Benelux Food Group staan de ondernemers op termijn ook open voor andere merken, "maar eerst willen we focussen op een kwaliteitsvolle opening van KFC's", klinkt het. "Met gemiddeld één opening om de anderhalve maand zullen we onze handen meer dan vol hebben."

Belga

Meest recent

Meest recent