Startpagina Actueel

Schauvliege deelt in de klappen, maar is provinciaal wel nummer 2 na D'Haeseleer

Ex-landbouwminister Joke Schauvliege, lijsttrekker voor CD&V in Oost-Vlaanderen, deelt in de malaise die haar partij zondag algemeen tekende. De christendemocraten verliezen in Oost-Vlaanderen voor het Vlaams parlement één zetel en houden nog vier zitjes. De voormalige Vlaamse minister is wat voorkeursstemmen betreft wel de tweede in de provincie, na Vlaams Belang-stemmenkanon Guy D'Haeseleer.

Leestijd : 1 min

Met 43.428 voorkeurstemmen is de voormalige Vlaamse minister van Omgeving en Landbouw provinciaal de nummer twee, ruim achter Guy D'Haeseleer. De kopman van Vlaams Belang haalde 56.807 voorkeurstemmen. Matthias Diependaele (N-VA) bezet de derde rang met 38.475 voorkeurstemmen. In 2014 behaalde Joke Schauvliege 55.291 voorkeurstemmen, goed voor 18,31 procent penetratiegraad bij CD&V. De 43.428 voorkeurstemmen zondag komen neer op 19,77 procent penetratiegraad.

Belga

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken