Startpagina Actueel

Zuivelproductie in België met 10 procent gestegen in 2018

De zuivelproductie in België is vorig jaar met ongeveer 10 procent toegenomen in vergelijking met 2017. Dat blijkt woensdag uit de cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

De stijgingen zijn het grootst bij de gefermenteerde melk (+22 procent), desserten (+8 procent) en consumptieroom (+5 procent). De productie van yoghurt daalde dan weer met bijna 11 procent. De totale productie van consumptiemelk blijft nagenoeg stabiel. Wel is er een opvallende stijging van de productie van magere melk (+13,6 procent) en volle melk (+6,5 procent). Halfvolle melk en karnemelk boeten aan productie in, met een daling van respectievelijk 5,7 procent en 9,9 procent.

Halfvolle melk blijft wel afgetekend de belangrijkste melkdrank....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Weerstations helpen boer én natuur vooruit

Akkerbouw Op 12 mei werd bij landbouwer Geert Robijns in Bierbeek het eerste van 10 nieuwe weerstations in het Nationaal Park Brabantse Wouden officieel in gebruik genomen. Minister van Omgeving en Landbouw Jo Brouns kwam het eerste station persoonlijk inhuldigen. Het project toont hoe landbouw en natuur elkaar kunnen versterken, met concrete voordelen voor beide.
Meer artikelen bekijken