Startpagina Melkvee

Doe mee aan de Bioveiligheid Award

DGZ is op zoek naar deelnemers aan de Bioveiligheid Award. Vleesvee-, melkvee- en vleeskalverhouders die op een innovatieve en/of creatieve manier investeren in een bioveilig bedrijf. Hoe begint u nu concreet aan bioveiligheid of tilt u die naar een hoger niveau? DGZ helpt u graag op weg met een aantal praktische tips.

Als u de bioveiligheid op uw bedrijf wil verbeteren, is de eerste stap het in kaart brengen van de bestaande bioveiligheid. Dit doet u door aandachtig rond te kijken op het bedrijf en na te gaan wat al goed loopt, welke risico’s op besmetting er zijn en waar verbetering mogelijk is.

Verlies daarbij de externe bioveiligheid niet uit het oog: inventariseer bijvoorbeeld welke contacten er allemaal zijn met uw bedrijf en welke voorzorgsmaatregelen u hiervoor neemt.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken