Startpagina Varkens

Waalse regering verlengt maatregelen om Afrikaanse varkenspest uit te roeien

Een kleine maand voor de start van het jachtseizoen 2019-2020 op 1 juli, heeft de Waalse regering een nieuw besluit genomen om de Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg in te dijken. In het afgebakende gebied zal de volledige everzwijnenpopulatie worden afgemaakt, zegt minister van Natuur en Bos René Collin (cdH).

Leestijd : 1 min

De everzwijnen zullen afgemaakt worden door mensen van de overheid. Jagen op everzwijnen is in principe verboden, behalve voor die jagers die een afwijking op dat verbod hebben bekomen. In een tweede gebied, dat onder verhoogde waakzaamheid gaat, mag wel gejaagd worden. Er moeten zelfs drijfjachten georganiseerd worden, desnoods door de overheid. “Alle maatregelen samen moeten het virus van de Afrikaanse varkenspest uitroeien”, zegt Collin.

Belga

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken