Vlaams onderzoek redt Peruaanse tunta’s
Tunta’s, gevriesdroogde aardappelen, nemen een centrale plaats in in het dagelijkse dieet van de Andesbevolking. De klimaatverandering maakt het de lokale telers echter alsmaar moeilijker. Trias, ILVO en HoGent nodigden daarom twee Peruaanse wetenschappers uit. In de Food Pilot zochten ze samen naar oplossingen voor een efficiëntere verwerking.

De gedaanteverwisseling van traditionele aardappelen naar gevriesdroogde aardappelen is een oeroude Incatraditie. “Tunta’s zijn het witte goud voor de boeren in het Andesgebergte”, leren we van Isabelle Lindemans van Trias, “maar dit natuurlijke proces komt door de klimaatverandering in gevaar.”
Nauwe band Trias en Coopagros
Trias heeft al langer een nauwe band met de regio Kishuara, een Peruaans district op 3.000 m...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement