Startpagina Veeteelt

Universiteit Gent beste van de wereld in diergeneeskunde

Vandaag, op 26 juni werd de Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2019 gepresenteerd. Op de 54 zogenaamde Shanghai-lijsten staan per vakgebied 500 universiteiten, gerangschikt volgens hun prestaties op dat vakgebied. De Universiteit Gent staat aan het hoofd van de diergeneeskundelijst. Een mooie prestatie, aangezien de GRAS internationaal geldt als dé referentie.

Leestijd : 1 min

De Universiteit Gent mag trots zijn op haar volgehouden eerste plaats wereldwijd voor het vakgebied diergeneeskunde in de zogenaamde Shanghai-lijst of Global Ranking of Academic Subjects 2019. Wat het vakgebied landbouw betreft, kon de universiteit de twaalfde plaats wegkapen: ook een mooie prestatie, al moet de UGent in vergelijking met 2018 en 2017 drie plaatsen afstaan.

De beste landbouwuniversiteit blijft ook dit jaar de Nederlandse Wageningen Universiteit. De KU Leuven staat net als in 2018 gerangschikt in een massa-ex aequ, dat plaatsen 51 tot 75 in beslag neemt.

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken