Startpagina Actueel

Amerikaans-Belgische startup werkt aan sticker dat rottingsproces fruit vertraagt

De Amerikaanse start-up Stixfresh werkt aan een sticker dat het rottingsproces van fruit aanzienlijk vertraagt. Wetenschappelijk directeur van Stixfresh is de Belg Patrick Van Dijck, die tevens aan het hoofd staat van het Leuvense Centrum voor Microbiologie, dat weer onderdeel is van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. In Leuven wordt een team samengesteld dat het product marktrijp moet maken.

De start-up richt een Leuvens onderzoekscentrum op en krijgt 450.000 euro steun van Vlaio om het onderzoek verder te zetten. Dat schrijft financieel dagblad De Tijd. Ze richten zich in eerste aanleg op stickers voor op appels, peren, avocado’s en citrusvruchten. De eerste markt waarom men zich richt, is de Noord-Amerikaanse.

Stixfresh ontwikkelde een sticker waarbij op de niet-klevende kant een coating is aangebracht. De sticker toont een merknaam maar de stoffen in de coating verdampen geleidelijk en beschermen de vrucht tot twee weken extra tegen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken