Startpagina Actueel

Fusie Schuitemaker en Veenhuis afgerond

De fusie van Schuitemaker Machines en Veenhuis Machines is formeel afgerond. De gefuseerde bedrijven gaan verder onder de naam SVgroup. De productie en medewerkers van Veenhuis verhuizen naar de vestiging van Schuitemaker in Rijssen (Oost-Nederland). Beide merken blijven aanwezig in de markt

Leestijd : 1 min

Schuitemaker maakt onder meer opraapsnijwagens, precisiebemesters, voerdoseerwagens en zoutstrooiers. Sinds enkele jaren specialiseert Veenhuis zich met het motto manure matters in mestsystemen. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu zo'n 150 medewerkers. Samen kunnen de gefusioneerde bedrijven een breder gamma aanbieden en meer investeren in onderzoek en ontwikkeling van producten.

Algemeen directeur Gerrit de Graaf van Schuitemaker: “Beide organisaties zijn al 100 jaar actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven en combineren veel sectorkennis en expertise. Wij zien grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn.”

De families Schuitemaker, Bakker en Veenhuis die eigenaar zijn van de bedrijven blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko en algemeen directeur Gerrit de Graaf aandeelhouder. Wadinko is een participatiemaatschappij uit Zwolle dat eerder een belang nam in Schuitemaker De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen.

De fusie met Veenhuis past wat Wadinko perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken