Startpagina Actueel

Recht: wel of geen voorkooprecht bij seizoenspacht?

Ik gebruik sinds 7 jaar een perceel akkerland van 4 hectaren en onderteken daarvoor met de eigenaar jaarlijks een contract van seizoenspacht. Nu heeft deze eigenaar mij laten weten dat hij zijn perceel grond gaat verkopen. Beschik ik bij een seizoenspacht over een voorkooprecht?

Een seizoenspacht of cultuurcontract is een overeenkomst die volgens art. 2,2° Pachtwet niet onder de toepassing van de Pachtwet valt. Dit betekent dat principieel de bepalingen van de Pachtwet die het voorkooprecht van de pachter garanderen niet van toepassing zullen zijn. Partijen kunnen echter altijd overeenkomen om een voorkooprecht op te nemen in het contract dat zij opmaken. In dat geval kan een seizoenpachter toch een voorkooprecht genieten. Aangezien er in de contracten die u ons bezorgde geen voorkooprecht staat ingeschreven,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wolf die rondzwierf in woonwijken doodgereden

Veeteelt Na een zwerftocht van 4 dagen vanuit Hoogstraten naar Sint-Job-in-'t-Goor en Zoersel is de rondtrekkende wolf, die vaak op sociale media verscheen, vrijdagmiddag 10 mei doodgereden in Zoersel. Dat meldt de vzw Welkom Wolf.
Meer artikelen bekijken