Startpagina Paarden

Limburgse kampioenveulens

Tijdens de Limburgse fokkerijdag in Bocholt werd er vooral uitgekeken naar het kampioenschap bij de veulens. Vooral fokkers en eigenaars zijn benieuwd hoe hun veulen zich zal presenteren en door de jury gecatalogeerd worden. We presenteren de drie kampioenveulens.

Leestijd : 2 min

Trappist van ’t Gelutt, kampioen bij de hengstveulens, stamt af van Pegase van ’t Ruytershof, kampioen BWP-hengstenkeurig 2018. Moeder Onicha van ’t Gelutt is een dochter van Okidoki van ’t Gelutt, dochter van Chinta van ’t Gelutt, actief op het 1m50 niveau onder het zadel van de 16-jarige dochter van Peter Charles. Verder in de stam Cadence van ’t Gelutt (GGK), Luxtria van ’t Gelutt (1m50), Okidoki van ’t Gelutt(1m60), Finchin (1m45). De overwinning van Trappist knoopt aan bij de overwinning van Racket van ’t Gelutt in 2017. Eigenaar BVBA van ’t Gelutt van Geert Somers uit Bekkevoort.

Tabora van het Kapelhofis een dochter van Bisquet Balou van de Mispelaere en Wolken van het kapelhof . Vader van de moeder is Landetto en moeder van de moeder Tabora van Kapelhof, een dochter van Darco die 1m60 gesprongen heeft. Tijdens de wedstrijd ‘Villa Mora’ in Portugal heeft Tabora acht maal na elkaar gewonnen (binnen een termijn van 3 weken). Nadien is ze verhuisd naar Griekenland voor de internationale springsport. Vorig jaar gaf ze voor Selle Français nog een goed gekeurde hengst van een zoon van Argentinus. Eigenaar Jan Winters uit Eksel.

Ta Vita der Steenakker, dochter van For Ferrero en La Vita der Steenakker, zelf een dochter van Lord Sinclair x Coriander. Ze is ook de moeder van 2 goedgekeurde hengsten in Westfalen: Like a Diamond en Fuoco Nel Fuoco. Vader van Ta Vita, For Ferrero is een KWPN goede gekeurde hengst en nu ook goedgekeurd voor BWP. De volle zus van Ta Vita der Steenakker, Steenakkers Diamant, werd vorige jaar ook Limburgs- en nationaal kampioene bij de BWP-dressuurveulens. Eigenaar: Lambert Cuppens uit Grote Brogel.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken