Startpagina Actueel

Kippenvlees wint terrein

De consumptie van kippenvlees in de EU neemt dit jaar met enkele procenten toe. In 2020 groeit de consumptie opnieuw met circa een procent, zodat deze uitkomt op gemiddeld 25,6 kg per persoon per jaar. In 2015 at de gemiddelde inwoner van de EU nog minder dan 23 kg per persoon. Het aandeel van kippenvlees in de totale vleesconsumptie groeit zo tot ongeveer een derde van het totaal.

Dat blijkt uit ramingen van de Europese Commissie. De productie zal de komende periode ook toenemen. In 2018 nam de productie toe met 5%, en in het eerste kwartaal van 2019 was de groei nog altijd 2% ten opzichte van een jaar eerder. Voor heel 2019 verwacht de Europese Commissie een productietoename van 2,5%, waarbij de meeste groei kan worden opgetekend door de Oost-Europese lidstaten.

De groei kan worden verklaard door verbeterde prijzen. Het jaar werd begonnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken