Startpagina Veeteelt

Captatieverbod in West-Vlaanderen sterk uitgebreid: oplossing voor getroffen veeboeren nodig

De zomerdroogte houdt aan. Door de extreme hitte dalen de peilen van de waterlopen sneller en vermindert de waterkwaliteit almaar meer. Daarom wordt het captatieverbod in West-Vlaanderen verder uitgebreid. Vanaf vandaag kan er enkel nog water worden gecapteerd uit de bevaarbare waterlopen en de onbevaarbare waterlopen van de Oostkustpolder en de Nieuw polder van Blankenberge, mits de nodige vergunning. Het captatieverbod geldt ook voor alle afgesneden meanders van de Leie en de Schelde. Het eerder ingesteld captatieverbod voor alle waterlopen van de IJzer blijft.

Gouverneur Decaluwé stemde af met de waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen over het captatieverbod op provinciegrensoverschrijdende waterlopen.

Door het captatieverbod in het IJzerbekken ervaren de West-Vlaamse landbouwers voor het derde jaar op rij de ware kost van de waterschaarste. Voor de veeteelt betekent dit in veel gevallen de omschakeling naar leidingwater om het vee op stal te laven. Of een alternatieve waterbevoorrading buiten het IJzerbekken en de onbevaarbare waterlopen.

“Voor een aantal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken