Startpagina Bedrijfsnieuws

Bijna 20.000 klachten tegen glyfosaat van Bayer in VS

Het Duitse chemieconcern Bayer kijkt in de Verenigde Staten aan tegen 18.400 klachten wegens het middel Roundup.

Leestijd : 1 min

Roundup kwam vorig jaar via de overname van Monsanto in handen van Bayer. Daarmee haalde het Duitse concern zich ook duizenden rechtszaken op de hals omwille van het risico op kanker dat het middel zou inhouden. Bayer houdt vol dat Roundup veilig is, maar stelde wel een bemiddelaar aan voor alle claims. De teller staat nu dus op 18.400. In april was dat 13.400.

Bayer maakte dinsdag ook resultaten bekend voor het tweede kwartaal. De chemiereus voelde het noodweer in de Verenigde Staten in zijn resultaten. Door overstromingen in het afgelopen kwartaal viel de verkoop van de tak voor landbouwproducten tegen. Ook het handelsconflict tussen de Amerikanen en Chinezen drukte op de opbrengsten.

De totale omzet steeg met ruim 21 procent tot een kleine 11,5 miljard euro. Gecorrigeerd voor overnames en wisselkoersen was er sprake van 0,9 procent groei. De winst over het tweede kwartaal bedroeg 404 miljoen euro, een daling van bijna 50 procent.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken