Startpagina Bedrijfsnieuws

Ter Beke houdt stand bij dure grondstoffen

Voedingsgroep Ter Beke heeft in de eerste jaarhelft de dure grondstofprijzen goed verteerd. Door de Afrikaanse varkenspest is de prijs van varkensvlees fors gestegen. Daarnaast werden ook sommige zuivelproducten en groenten (aardappelen, ui) fors duurder, net als de transport- en energiekosten. Toch kon het bedrijf uit Waarschoot een hogere winst boeken, bij een stijgende omzet.

Leestijd : 1 min

De verkopen stegen de eerste zes maanden met 8,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, tot 358 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) verbeterde van 5,7 miljoen euro naar 9,4 miljoen.

Ter Beke verwijst naar de "efficiëntiemaatregelen" die het in 2018 heeft opgestart en dit jaar werden voortgezet. Daarnaast kan het in Nederland de duurdere grondstoffen doorrekenen aan de consument, meer bepaald voor de vleeswaren onder het "Beter Leven Keurmerk". In de divisie bereide gerechten werd het gamma verder uitgebreid met halal, vegetarische schotels en snacks.

Ter Beke verwacht -behoudens onvoorziene marktomstandigheden- over het volledige boekjaar een hoger onderliggende bedrijfswinst te boeken dan in 2018.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken