Startpagina Paarden

Thiam en Trappist nieuwe kampioenen BWP-veulenkampioenschap

Leestijd : 1 min

De twee kampioenveulens op het nationaal BWP-veulenkampioenschap in Ternat stammen allebei af van Pegase van ’t Ruyterhof, vorig jaar siegerhengst op de BWP-hengstenkeuring en gefokt door Bert Van den Branden uit Sint-Niklaas. Dit zijn dus veulens uit zijn eerste jaargang. Als vierjarige won hij met Jeroen De Winter ook de Pavo-hengstencompetitie van zijn jaargang.

Bij de vrouwelijke springveulens gingen Freddy De Vos en Stefaan De Smet uit Zaffelare met de beker lopen. Hun veulen Thiam van den Bosdam, gefokt uit een Darco dochter, werd kampioene. Thiam bevestigde eerder in juni al op de gewestelijke prijskamp in Moerbeke-Waas.

Bij de mannelijke springveulens waren BVBA van ’t Gelutt en Geert Somers de gelukkige. Het veulen Trappist van ’t Gelutt werd de nieuwe kampioen. Ook hij won eerder op de gewestelijke prijskamp van BWP-Limburg.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken