Signalisatieborden waarschuwen voor modder op de weg tijdens oogstseizoen

Als tractoren de weg op gaan is het meenemen van modder onvermijdelijk. Met een campagne wil West-Vlaanderen enerzijds de vervuilers wijzen op het voorkomen van modder op de weg en anderzijds weggebruikers waarschuwen door aangepaste signalisatie.
Als tractoren de weg op gaan is het meenemen van modder onvermijdelijk. Met een campagne wil West-Vlaanderen enerzijds de vervuilers wijzen op het voorkomen van modder op de weg en anderzijds weggebruikers waarschuwen door aangepaste signalisatie. - Foto: Belga

Met de campagne wil de provincie enerzijds de vervuilers wijzen op het voorkomen van modder op de weg en anderzijds weggebruikers waarschuwen door aangepaste signalisatie. Zo kunnen de weggebruikers hun rijgedrag aanpassen. Er worden ook duidelijke afspraken gemaakt tussen landbouwers, de gemeente en de politie. Veel gemeenten zorgen voor signalisatieborden en een meldpunt voor informatie. De campagne wil ook de veiligheid van de landbouwers tijdens het reinigen van landbouwwegen te verhogen.

Ongeveer de helft van alle West-Vlaamse steden en...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent