Startpagina Paarden

Pyra d’Aredenne, nationaal kampioene bij de fjorden

Onlangs ging de nationale keuring van het fjordenpaard door in manege Beggard, te Zandhoven. De voorgestelde fjordenpaarden waren van grote kwaliteit.

Leestijd : 1 min

Net voor de middagpauze was er een ‘pas de deux’ te zien, gereden door Laura Nullens en Jill Hertoghs, met de bedoeling de veelzijdigheid van de fjord in de kijker te zetten. Veulenkampioen werd Vidar de la Maladrie, hengstveulen uit Fjellfinn en Bringemoy en eigendom van Tijl Delahaye. Jeugdkampioene werd de 2-jarige merrie Toendra van het Terweidenhof (v. Leo de Chaumont-m. Giljadokka de la Chefna) van Olivier Loix uit Drieslinter. De titel van ruinenkampioen ging naar Prydar d’Ardenne (Lovinda d’Ardenne-Kaulier), eigenaar Tijl Delahaye uir Rendeux. De nationale kampioene 2019 werd Pyra d’Ardenne (Leo de Chaumont-Naust Nikita) van Steven De Rauw uit Herdersem.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken