Startpagina Paarden

Pyra d’Aredenne, nationaal kampioene bij de fjorden

Onlangs ging de nationale keuring van het fjordenpaard door in manege Beggard, te Zandhoven. De voorgestelde fjordenpaarden waren van grote kwaliteit.

Leestijd : 1 min

Net voor de middagpauze was er een ‘pas de deux’ te zien, gereden door Laura Nullens en Jill Hertoghs, met de bedoeling de veelzijdigheid van de fjord in de kijker te zetten. Veulenkampioen werd Vidar de la Maladrie, hengstveulen uit Fjellfinn en Bringemoy en eigendom van Tijl Delahaye. Jeugdkampioene werd de 2-jarige merrie Toendra van het Terweidenhof (v. Leo de Chaumont-m. Giljadokka de la Chefna) van Olivier Loix uit Drieslinter. De titel van ruinenkampioen ging naar Prydar d’Ardenne (Lovinda d’Ardenne-Kaulier), eigenaar Tijl Delahaye uir Rendeux. De nationale kampioene 2019 werd Pyra d’Ardenne (Leo de Chaumont-Naust Nikita) van Steven De Rauw uit Herdersem.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken