Startpagina Wetgeving

Vlaamse partners bundelen krachten in Water-Land-Schap

Op Vlaams niveau engageren de partners van het programmateam Water-Land-Schap zich tot verdere samenwerking. De VLM, de VMM, het departement Landbouw en Visserij, het departement Omgeving, ILVO, VITO-Vlakwa, het Agentschap voor Natuur en Bos en Architecture Workroom zullen een charter ondertekenen tijdens de jaarlijkse Demerdag op maandag 30 september.

Leestijd : 1 min

​​​Het doel van het programma Water-Land-Schap is om problemen met water in landelijke gebieden in onderlinge samenhang op te lossen, in nauwe samenwerking met de gebruikers van het gebied zoals landbouwers en bedrijven, bewoners en landschapsbeheerders.

De beoogde output van het programma is een sterkere landbouw, een duurzame watervoorraad, een goede waterkwaliteit, een opvang van teveel aan water zowel in bebouwde omgeving als in natuurlijke systemen en een sterker landschap in het gebied. Het programma wil daarbij rekening houden met de extra stress die de klimaatverandering op het watersysteem zal zetten.

Door de samenwerking tussen eerder vermelde partners belanden resultaten en geleerde lessen uit Water-Land-Schap meteen bij de juiste overheden.

Het officieel bekrachtigen van de samenwerkinggebeurt tijdens de jaarlijkse Demerdag in de Herk- en Mombeekvallei, waar één van de lokale coalities uit Water-Land-Schap projecten uitvoert.

LV

Lees ook in Wetgeving

Meer artikelen bekijken