Vierhonderd miljard dollar aan eten gaat jaarlijks verloren voor het in supermarkt belandt

Ongeveer 14
% van het geproduceerde voedsel gaat elk jaar verloren, met Zuid-Azië, Noord-Amerika en Europa als de slechtste leerlingen van de klas. Kwetsbaar voedsel zoals groenten en fruit gaat vaker verloren (22
%) dan bijvoorbeeld granen en peulvruchten (9
%).
Ongeveer 14 % van het geproduceerde voedsel gaat elk jaar verloren, met Zuid-Azië, Noord-Amerika en Europa als de slechtste leerlingen van de klas. Kwetsbaar voedsel zoals groenten en fruit gaat vaker verloren (22 %) dan bijvoorbeeld granen en peulvruchten (9 %). - Foto: Manfred Richter

Ongeveer 14 % van het geproduceerde voedsel gaat elk jaar verloren, met Zuid-Azië, Noord-Amerika en Europa als de slechtste leerlingen van de klas. Ter illustratie: in Nieuw-Zeeland en Australië gaat 5,8 % van het voedsel verloren, in Centraal- en Zuid-Azië bijna 21 %. Kwetsbaar voedsel zoals groenten en fruit gaat logischerwijs vaker verloren (22 %) dan bijvoorbeeld granen en peulvruchten (9 %).

“We hebben geconstateerd dat de verliezen het...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent