Startpagina Actueel

Boeren blokkeren trams in Den Haag en steken vuurwerk af

Honderden demonstrerende boeren hebben woensdagmiddag het officiële demonstratieterrein in Den Haag verlaten, blokkeren tramlijnen en steken vuurwerk af. Ze scanderen luid leuzen.

Leestijd : 1 min

Het protest vindt plaats voor het Centraal Station in Den Haag. De demonstranten hadden vooraf afgesproken met de gemeente dat ze hun manifestatie zouden houden op de Koekamp, naast het Malieveld. De boeren gingen toch naar het Malieveld, en nu verplaatsen ze zich richting de binnenstad. De Nederlandse minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, waarschuwde de boeren dat ze op het Binnenhof, de zetel van de Nederlandse regering, niet welkom zijn.

"We zien dat demonstrerende boeren naar het Binnenhof proberen te komen", tweet Grapperhaus. "Ik roep iedereen op zich te houden aan de gemaakte afspraken." Door de actie is het Koningin Julianaplein volledig geblokkeerd. De aanwezigen roepen "Boeruh! Boeruh!" en "Rutte, rot op!". Ook naar de politie worden verwensingen gemaakt.

De aanwezige Mobiele Eenheid, de Nederlandse oproerpolitie, kan niet verhinderen dat er van alle kanten steeds meer tractoren bijkomen. Eerder woensdag zei Johan Remkes, burgemeester van Den Haag, dat de boeren zich aan de afspraken moeten houden. Ander gedrag noemt hij onacceptabel en gevaarlijk. Premier Mark Rutte waarschuwde dat anders "het strafrecht geldt".

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken