Startpagina Bedrijfsnieuws

Giant-wiellader is onmisbaar op de Floating Farm

In de haven van Rotterdam werd de eerste drijvende boerderij, de Floating Farm, gerealiseerd. Voor boer Albert Boersen is zijn Giant D337T onmisbaar voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden vanwege zijn veelzijdigheid en compactheid.

Leestijd : 2 min

De Floating Farm is een zelfvoorzienende en circulaire boerderij voor 40 koeien (lees ook in de Libramont special van 16 augustus). Deze boerderij produceert voedsel op de plek waar mensen wonen. De boerderij werkt zo veel mogelijk zelfvoorzienend en circulair.

Compacte machine

“Vanwege de loopbrug en beperkte ruimte op de boerderij waren we op zoek naar een machine met laag eigen gewicht en compacte afmetingen”, verklaart boer Albert. “De loopbrug kan 3,5 ton aan en daar blijft de D337T (2.100 kg bedrijfsgewicht) met aanbouwdeel en lading onder. Het knikpunt en de beperkte breedte zorgen ervoor dat de wiellader een korte draaicirkel heeft en we goed uit de voeten kunnen. Op deze boerderij is namelijk veel minder ruimte als op een traditionele boerderij.”

Dagelijks gebruik

Op de D337T kunnen verschillende Giant-bouwdelen gemonteerd worden. Daardoor kunnen alle werkzaamheden met één machine uitgevoerd worden. Boer Albert: “We hebben een pelikaanbak, volumebak, balenklem, palletvork en MVB800 instrooibak. Iedere dag gebruiken we de kniklader voor enkele uren.We kunnen geen dag meer zonder. De mest wordt bijvoorbeeld door een robot verzameld en op de middelste verdieping gescheiden. De dikke fractie wordt opgevangen in de MVB800 en driemaal daags strooi ik de ligboxen in. Op deze manier wordt er een dunne laag ingestrooid zodat deze goed opdroogt.

We gebruiken de Giant voor veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen voor de standaardzaken zoals het bevoorraadden van de voedermachine met hooibalen van de kade. Maar ook om het voer voor de koeien aan te leveren, zuivel aan wal te brengen en vrachtwagens te lossen. Op het verlanglijstje staan nog een cirkelmaaier en weidesleep voor het onderhouden van het stuk land waar de koeien buiten kunnen grazen.”

Meer informatie op www.tobroco-giant.com.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken