Startpagina Paarden

Sint-Lenaarts sterk op Nationaal LRV-toernooi

Sint-Lenaarts zendt zijn zonen uit. Het is nooit eerder gebeurd dat de twee LRV-kampioenen in de hoogste reeks springen en dressuur uit dezelfde rijvereniging komen. Jeroen Geerts en Stijn Rombouts van LRV-Sint-Lenaarts hebben in die zin geschiedenis geschreven.

Leestijd : 1 min

De 28-jarige Jeroen Geerts werd in de springklasse-Zwaar kampioen met de negenjarige Japrilli van Hasselt (Echo van ’t Spieveld). In de barrage was hij de enige foutloze. Half augustus viel Jeroen van een jong paard en brak zijn sleutelbeen. “Mijn vriendin heeft mijn paard in vorm gehouden en voorbereid op de provinciale. En dan nog nationaal kampioen worden, is als een droom”, aldus Jeroen. De 26-jarige Stijn Rombouts deed het op zijn beurt in klasse ZZ-dressuur met de achtjarige Lars van de Hoenderheide (Negro). “Mijn paard is vooral sterk in galop en verzamelen”, vertelde ons Stijn. Hij was tweede op het provinciaal tornooi, alsook in de voormiddag maar in de herkansing kwam Stijn op de eerste plaats. “Het lag heel dicht bij mekaar en is dus afhankelijk van details”, aldus Stijn.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken