Startpagina Paarden

Sully schittert op Nationale prijskamp Vlaams Paard

Onlangs ging de nationale prijskamp Vlaams Paard door op een vernieuwde locatie, nl. op de terreinen van Stal Talpe te Komen. Bij die gelegenheid kon er een bezoek gebracht worden aan de Vlaamse paardenfokkerij en hengstenhouderij ‘Stal Talpe’.

Leestijd : 1 min

Door de grote belangstelling was dit een succesformule. Voor de prijskamp waren er 12 reeksen, maar er kan er maar één dagkampioen worden: nl. de zevenjarige Sully van Belle, gefokt in het Franse Bailleul bij Sabrina Beck en nu eigendom van Bernard Van Renterghem uit Pittem. Sully is rastypisch: groot, ruim, rechthoekig, maar toch met edel hoofd, lange hals en fijn van snit. Tijdens haar praktische proef blonk ze uit in werkwilligheid en gehoorzaamheid. Ze legde een vlotte, rustige en zelfzekere proef af waarop niets aan te merken viel. “Naast het feit dat de opgelegde proef ‘af’ was, is Sully ook correct in stap en draf en met ruime gangen”, aldus Patrick Trio, voorzitter van de jury. Naast de dagkampioene waren er nog 11 andere reekswinnaars.

Bernard Lenaerts

Mona.
Mona.

Rebar’s Kyra.
Rebar’s Kyra.

Thess van de Overhekerhof.
Thess van de Overhekerhof.

Ulrike van Caeneghem.
Ulrike van Caeneghem.

Violette van Belle.
Violette van Belle.

Xana van Ravenstein.
Xana van Ravenstein.

Xavi van Onderdale.
Xavi van Onderdale.

Yalou.
Yalou.

Yani van de Kazanddreef.
Yani van de Kazanddreef.

Ziko van de Krompaalhoeve
Ziko van de Krompaalhoeve

Zita van de Kazanddreef.
Zita van de Kazanddreef.

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken