Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe winstdaling voor BASF

De zwakke conjunctuur blijft BASF parten spelen. Het Duitse chemieconcern moest ook in het derde kwartaal een winstdaling slikken, zo maakte het donderdag bekend.

Leestijd : 1 min

De kwartaalomzet kwam uit op 15,2 miljard euro, 2 % minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (ebit) voor eenmalige elementen daalde met bijna een kwart tot 1,1 miljard euro. En de nettowinst daalde ongeveer even hard tot 911 miljoen euro. De omzet en de winst lagen wel iets hoger dan analisten hadden verwacht.

BASF-topman Martin Brudermüller bevestigde de jaarprognose. Die gaat uit van een ebit voor uitzonderlijke elementen die tot 30 % lager kan liggen dan in 2018. De jaarverwachting werd tijdens de zomer fors neerwaarts herzien, op basis van de zwakke automarkt en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Eind juni kondigde BASF aan dat het 6.000 banen wil schrappen tegen eind 2021. De helft van het banenverlies is voor Duitsland. Bij de groep werken wereldwijd 122.000 mensen. BASF heeft ook een belangrijke site in Antwerpen. In België werken zowat 4.000 mensen voor het Duitse concern.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken