Startpagina Actueel

Greenyard verhoogt winstprognose voor eerste jaarhelft

Groente- en fruitconcern Greenyard verhoogt zijn winstprognose voor het eerste semester, nu het transformatieplan in het bedrijf zijn vruchten afwerpt.

Leestijd : 1 min

De aangepaste ebitda (winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou voor de eerste jaarhelft, van april tot en met september, 47,5 miljoen euro bedragen. Dat is meer dan de prognose van 43 tot 45 miljoen die Greenyard in zijn persbericht van 27 augustus had gecommuniceerd.

Positief herstel

"Dit verwachte resultaat is het gevolg van een positief herstel in het bedrijf en de rigoureuze implementatie van het transformatieplan, dat focust op marge en winstgevende volumes, en het rechtzetten van de overheadkosten", aldus Greenyard in het persbericht.

In het kader van het transformatieplan, dat in maart werd aangekondigd, werd al bekendgemaakt dat er wereldwijd 422 banen zouden verdwijnen en dat verschillende activiteiten worden verkocht. Het plan kwam er omdat het bedrijf naar eigen zeggen kampt met een toenemende concurrentiedruk.

Grote terugroepactie

Daar kwamen vorig jaar nog een extreem droge zomer en een grote terugroepactie wegens een listeriabesmetting in een Hongaarse fabriek bij. Greenyard stelt in België enkele duizenden mensen tewerk. De volledige resultaten voor de eerste jaarhelft worden gepubliceerd op 19 november.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken