Startpagina Actueel

Kandidaten gezocht voor tweede editie Newbie Award

Nieuwkomers zijn cruciaal voor zowel het behoud van de Europese landbouw als de ontwikkeling van het Europese platteland. Daarom werkt KU Leuven samen met negen andere partners aan het Europees project Newbie om de hindernissen van nieuwkomers in kaart te brengen, oplossingsrichtingen naar voren te schuiven, en succesvolle starters in de kijker te zetten. Dat laatste gebeurt onder ander via een jaarlijkse Newbie-wedstrijd, waarvan de inschrijvingen voor de tweede editie op 4 november van start gaan.

Wie vandaag de dag nog een landbouwbedrijf wil overnemen of oprichten, heeft heel wat obstakels te overwinnen: moeilijk toegang tot grond, kapitaal, kennis, … Het lijstje is lang en verre van volledig. Newbie, een Europees project, richt zich specifiek op deze starters, van opvolgers tot volledige nieuwkomers in de landbouwsector.

Newbie wil de obstakels waarmee ze geconfronteerd worden aanpakken door de ontwikkeling en disseminatie van nieuwe businessmodellen te faciliteren. Meer specifiek wil...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken