Startpagina Granen

Wintergranen zijn zwaar aangetast door sterk toegenomen bladluizen

De aantasting door bladluizen is momenteel op veel percelen al heel hoog en is nagenoeg overal sterk toegenomen in vergelijking met vorige week. Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen roept om tot controle en waar nodig ook behandeling.

Leestijd : 1 min

Al van bij de opkomst van de wintergranen zijn heel hoge bladluisaantastingen mogelijk. Het is daarom absoluut noodzakelijk alle percelen wintergranen die niet (meer) beschermd zijn tegen bladluizen te controleren van bij de opkomst op de aanwezigheid van bladluizen en te behandelen indien nodig.

B9713762685Z.1_20171109144432_000+GC4A4HRFL.1-0

Na enkele koudere nachten zullen de temperaturen ’s nachts en overdag terug toenemen. De bladluisaantasting kan onder deze weersomstandigheden nog steeds verder toenemen. De bladluiscontrole gebeurt best tijdens de warmste uren van de namiddag.

“Laat je niet verrassen door een lange regenperiode waardoor de velden niet (meer) toegankelijk zijn”stelt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen.

LGV

Lees ook in Granen

Rusland bepaalt momenteel de tarwemarkt

Economie Er zou minder wintertarwe ingezaaid zijn in onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk. Maar het werkelijk areaal ingezaaide tarwe blijkt moeilijk in te schatten. Ondertussen overheerst Rusland de tarwemarkt.
Meer artikelen bekijken