Startpagina Paarden

Houtlandmenners met honderd op bosrit

Menvereniging de ‘Houtlandmenners’ is een kleine, actieve groep van paardenliefhebbers die hun gezamenlijke passie uitdrukken in het mennen. Ze werd opgericht in 1992 door Dirk Vereenooghe, Stefaan Noë en Julien Verhaeghe. Tot 2017 was Dirk voorzitter en daarna werd Frederik Merlevede aangeduid als opvolger. De 'Houtlandmenners' danken hun naam aan de regio 'Houtland'; een regio gekenmerkt door zijn prachtige dreven, vele kasteelparken, zijn veldkapellen en de historische wegwijzers en grenspalen.

Leestijd : 1 min

De regio Houtland behelst Torhout, Wingene, Ruiselede, Beernem, Oostkamp, Sijsele, Ichtegem, Jabbeke, Zedelgem en Brugge en staat garant voor vele uren menplezier. Onlangs vond de bosrit van 25 km plaats. Aan inschrijvingen geen gebrek: 100 deelnemers, waaronder ook ruiters. In totaal namen 35 koetsen deel aan het parcours. Er werden 3 stops voorzien om de innerlijke mens wat te versterken en een rustpauze voor de paarden in te lassen. Weerom een dag die in de geschiedenis van de Houtlandmenners niet meer kan uitgewist worden.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken