Startpagina Paarden

Houtlandmenners met honderd op bosrit

Menvereniging de ‘Houtlandmenners’ is een kleine, actieve groep van paardenliefhebbers die hun gezamenlijke passie uitdrukken in het mennen. Ze werd opgericht in 1992 door Dirk Vereenooghe, Stefaan Noë en Julien Verhaeghe. Tot 2017 was Dirk voorzitter en daarna werd Frederik Merlevede aangeduid als opvolger. De 'Houtlandmenners' danken hun naam aan de regio 'Houtland'; een regio gekenmerkt door zijn prachtige dreven, vele kasteelparken, zijn veldkapellen en de historische wegwijzers en grenspalen.

Leestijd : 1 min

De regio Houtland behelst Torhout, Wingene, Ruiselede, Beernem, Oostkamp, Sijsele, Ichtegem, Jabbeke, Zedelgem en Brugge en staat garant voor vele uren menplezier. Onlangs vond de bosrit van 25 km plaats. Aan inschrijvingen geen gebrek: 100 deelnemers, waaronder ook ruiters. In totaal namen 35 koetsen deel aan het parcours. Er werden 3 stops voorzien om de innerlijke mens wat te versterken en een rustpauze voor de paarden in te lassen. Weerom een dag die in de geschiedenis van de Houtlandmenners niet meer kan uitgewist worden.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken