Startpagina Actueel

Landbouwer overleden bij ongeval met mestkar in Veurne

Bij een ongeval met een mestkar is woensdagavond in Veurne een 68-jarige landbouwer om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Het slachtoffer werd meegesleurd door de aandrijfas, de koppeling tussen de tractor en de mestkar.

Leestijd : 1 min

Het ongeval gebeurde rond 17 uur in de Kosterstraat in De Moeren, een deelgemeente van Veurne. Het slachtoffer was aan de slag op het landbouwbedrijf dat hij aan zijn zoon had overgelaten. Op het erf bleef hij met zijn mouw vastzitten in de aandrijfas, waardoor hij werd meegesleurd. De landbouwer bezweek ter plaatse aan de inwendige bloedingen die hij bij het tragische ongeval opliep. Het Veurnse parket stelde geen deskundige aan, omdat uit de eerste vaststellingen bleek dat de oorzaak van het ongeval duidelijk accidenteel was.

Belga

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken