Startpagina Actueel

Vlaanderen snoeit in personeel van departement Landbouw & Visserij en van het ILVO

De Vlaamse regering bespaart op de inzet van personeel, ook in het deparment Landbouw, Visserij én Plattelandsonderzoek van minister Hilde Crevits (CD&V). Dat verklaarde de bevoegde landbouwminister in de commissie in het Vlaams parlement.

Leestijd : 1 min

In 2020 wordt op personeelskosten 520.000 euro bespaard, verdeeld onder het departement Landbouw & Visserij (364.000 euro) en het ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (156.000).

Over de volledige legislatuur betekenen deze maatregelen dat bij het departement Landbouw & Visserij 35 medewerkers afvloeien, bij het ILVO gaat het om 17 medewerkers.

“Het gaat dan om medewerkers die met pensioen zullen vertrekken of om medewerkers die vrijwillig willen vertrekken”, aldus landbouwminister Hilde Crevits. In hoeveel vervangingen er wordt voorzien, is vandaag onduidelijk. “We passen maatwerk op individueel niveau toe”, aldus minister Hilde Crevits.

LV

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken