Startpagina Bedrijfsnieuws

Suikergehalte daalt wat, grondtarra relatief hoog

De Tiense Suikerraffinaderij ziet het suikergehalte licht dalen terwijl het grondtarra op ongeveer het dubbele van vorig jaar ligt. De campagne zal vermoedelijk wat langer duren dan anders, vanwege de problemen eerder op de site in Longchamps.

Leestijd : 1 min

Het suikergehalte wordt geraamd op 17,5%. Vroeger in de campagne lag het gehalte hoger. Het was een effect van de droogte. Het wortelrendement is verbeterd. Het grondtarra beweegt rond 6%. Dit is een enorm groot verschil in vergelijking met de laatste drie campagnes van de suikerverwerker. Wat de niet-conforme bieten betreft, werd het begin van de campagne, net als vorig jaar, gekenmerkt door een hoger aantal beboete bietenhopen, maar dit aantal is zeer snel gedaald.

Door de zomerse droogte gevolgd door natheid waren de teeltcondities niet optimaal, maar de opbrengsten zijn in vergelijk met andere landen niet zo slecht. In tonnen ligt de opbrengst op circa 85,5 ton per hectare. Door eerdere problemen met de stockage in Longchamps, kan deze site niet op volledige capaciteit draaien.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken