Startpagina Akkerbouw

Mycotoxinegehalte in maïsoogst laag

Het mycotoxinegehalte in de maïsoogst is dit jaar opnieuw laag. Dat melden Fegra en BFA, de Belgische federaties van respectievelijk de graanhandel en diervoeders. Dat kwam deels door droge oogstomstandigheden.

Voor het verzamelen van de data konden Fegra en BFA rekenen op hun eigen bemonsteringsplannen alsook de aanvullende info van BFA-leden. Het rapport voor de oogst van 2019, gebaseerd op 142 analyses, is nu beschikbaar. Het bevestigt een laag niveau van contaminatie.

Mycotoxines zijn natuurlijke toxines, reeds aanwezig vóór de oogsttijd, die worden geproduceerd door schimmels. Ze ontwikkelen zich in het veld op de plant en ook na het oogsten tijdens de opslagperiode. Net als vorig jaar heeft de sector in 2019 tijdens de maïsgroei te maken gehad met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken