Startpagina Economie

Omzet in België 50% beter dan verwacht

De omzetbijdrage van de eerste Jumbo-winkels in ons land is "ruim boven verwachting". Dat blijkt uit omzetcijfers die de Nederlandse supermarktketen maandag heeft vrijgegeven. De Belgische winkels verkochten 50% meer dan gepland.

Leestijd : 1 min

De Nederlandse supermarktketen Jumbo landde dit najaar in België met drie winkels. Boerenbond en ABS spraken hun zorg uit over de extra prijsconcurrentie die de komst van een nieuwe keten met zich mee neemt. Eerder leidde de komst van het eveneens Nederlandse Albert Heijn al tot fellere concurrentie.

Die entree op de Belgische markt is "bijzonder succesvol verlopen, met veel positieve klantreacties en omzetten die ver boven verwachting liggen", aldus de groep in een persbericht. Concreet lag de omzet 50% hoger dan verwacht, klinkt het bij de supermarktgroep. De keten wil zich in de markt onderscheiden met een lage prijs - zoals discounters - maar toch volledig serviceconcept.

De omzet van Jumbo - goed voor in totaal zowat 670 supermarkten en de op één na grootste supermarktketen van Nederland - steeg in 2019 met ruim een miljard euro of 14% tot 8,432 miljard euro. De omzet van de totale groep bedroeg 8,682 miljard euro. Jumbo bevestigt dat het van plan is in 2020 12 tot 15 nieuwe winkels te openen in België. Eerder zei het Nederlandse familiebedrijf dat het binnen de vijf jaar ruimte ziet voor honderd winkels in Vlaanderen.

Belga-Landbouwleven

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken