Startpagina Economie

Innovatiesteunpunt zoekt innovators

De twaalfde innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland is weer gestart. Boeren en tuinders met een innovatief idee in de ontwerpfase kunnen zich aanmelden. Op basis van telefoontjes en bedrijfsbezoeken worden 5 winnende innovaties uit de inzendingen geselecteerd. Deze winnaars worden beloond met een financiële ondersteuning van 5.000 euro en met begeleiding door een consulent van het Innovatiesteunpunt.

Leestijd : 2 min

Innovatie opent volgens het Innovatiesteunpunt nieuwe perspectieven voor het eigen bedrijf en innovatieve ondernemers inspireren vaak ook hun collega’s. Zoals bijvoorbeeld Pieter Vandooren uit Hooglede. Samen met designer CIDES uit Brugge gingen hij en echtgenote Heidi op zoek naar een oplossing voor hun tweede klasse prei, zo’n 30 ton die nu grotendeels niet verkocht raakt.

In samenwerking met Ae Jin Huys ontwikkelen ze Leekchi: gefermenteerde prei op Koreaanse wijze. Leekchi komt van ‘kimchi’, het woord voor gefermenteerde groentebereidingen. In 2018 werd hij samen met 9 andere bedrijven bekroond tot ‘winnaar Innovatiecampagne’. Je vindt de andere winnaars terug op de site van Innovatiesteunpunt.

Brede blik

De Innovatiecampagne 2020 richt zich op innovatieve ideeën en realisaties vanland- en tuinbouwers in de meest ruime zin van het woord. Het kan gaan om productinnovatie en procesinnovatie, nieuwe concepten voor neventakken, oplossingen voor milieuproblematieken, zelf ontworpen mechanisatie of technologie en ideeën voor de toepassing van nieuwe technologieën (zoals smartfarming of big data), …

De Innovatiecampagne komt tot stand met de financiële en logistieke steun van Boerenbond en Landelijke Gilden, KBC, Cera, SBB, Acerta en Arvesta. Deelnemen doe je door vóór 29 februari middernacht online in te schrijven via het inschrijvingsformulier op www.innovatiecampagne.be

Proclamatie

Iedere winnaar wordt gehuldigd op de provinciale innovatie-avond van zijn of haar regio. Het Innovatiesteunpunt organiseert deze avonden in samenwerking met KBC. Zij zullen plaatsvinden in het najaar van 2020.

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken