Startpagina Agridagen

Agridagen in Ravels, een totaalforum voor de veehouderij

Leestijd : 2 min

De verhuis van de Agridagen van Geel naar de atypische locatie in Ravels in 2016 was een sprong in het onbekende. Het nieuwe beursconcept werd zowel door de bezoekers als exposanten goed onthaald, te merken aan zowel een groei in het aantal exposanten (2016: 172; 2018: 201) als het aantal bezoekers (van 15.500 in 2016 naar bijna 20.000 in 2018). De organisatoren willen doorgaan op de ingeslagen weg en de Agridagen verder uitbouwen tot een totaalforum waar de veehouder van vandaag op een professionele én gezellige manier kan kennismaken met de nieuwste producten en diensten die de toeleveranciers te bieden hebben.

Voorzichtig groeien

De focus van de editie 2020 ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook mechanisatie op erfniveau. De standhouderslijst voor de komende editie oogt alvast veelbelovend: anderhalve maand voor de beurs zijn er al bijna 200 bedrijven ingeschreven!

“Meer dan 80% van de exposanten van de editie 2018 herbevestigden hun standplaats”, aldus de organisatie. “Dat cijfer getuigt van een groot vertrouwen in de Agridagen. We hebben nu al ongeveer evenveel standruimte verkocht als in 2018. Om de beurs voorzichtig te kunnen laten groeien, hebben we beslist om de seminarieruimte onder te brengen in een grote tent. Daardoor neemt de beschikbare beursoppervlakte toe met ongeveer 6 %. De laatste standplaatsen zullen de komende weken worden ingevuld.”

Alle veeteeltsectoren sterk aanwezig

Met een sterke aanwezigheid van de pluimveesector blijft de beurs trouw aan zijn roots. Maar ook de andere veeteeltsectoren - rundvee en varkens - zijn goed vertegenwoordigd. “Heel wat firma’s zien de Agridagen als een opportuniteit om in contact te komen met de veehouders uit Antwerpen, Limburg en het zuiden van Nederland. Door de toegenomen mobiliteitsproblematiek wordt het steeds moeilijker om die doelgroep op andere beurzen te bereiken. Toch viel het de voorbij jaren op dat ook bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen de weg naar Ravels vinden, wellicht omdat de Agridagen in het krokusverlof plaatsvinden. Dat is meteen ook de reden waarom we de beurs nu 2 weken later organiseren.”

Praktische info

Waar: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels

Openingsuren: elke dag van 10 tot 18 uur.

Toegangsprijs: 11 euro, kinderen (-12j) gratis

Parking: gratis

Info:www.agridagen.be, info@agridagen.be

Lees ook in Agridagen

Dezlin wint de Gouden Piétrain Award 2023

Agridagen De winnende beer in het selectiemesterijonderzoek van het jaar 2023 komt wederom van KI Vansteenlandt. De bekroning werd gerealiseerd in samenwerking met de befaamde fokker Luk Vermeiren. Deze keer kaapte hun prestigieuze beer Dezlin de Gouden Piétrain weg. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Agridagen.
Meer artikelen bekijken