Startpagina Agridagen

Agridagen

Agridagen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

We focussen nu vooral op welzijn, gezondheidspreventie en milieu

Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel staat al 26 jaar in voor onderzoek en advisering rond pluimvee. Momenteel worden er zo’n 13 projecten tegelijk uitgevoerd. De focus van die projecten veranderde over de jaren heen regelmatig naargelang wat mensen belangrijker gingen vinden.

Aftellen naar een uitzonderlijke lente-editie van de Agridagen

De Agridagen kregen – door corona – een andere plek op de beurskalender. Alhoewel mei een drukke periode is op het land, is ook de drang om elkaar terug te ontmoeten groot. De organisatie is dan ook verheugd om meer dan 200 exposanten te noteren voor deze vierde editie in Weelde Depot. Bovendien is er ook een goed gevuld randprogramma voorzien.

Vierde editie van de Agridagen verschuift naar eind mei

De kogel is door de kerk: de vierde editie van de Agridagen wordt niet geannuleerd, maar verschuift naar 20 tot en met 22 mei. De organisatoren beslisten dit met instemming van het merendeel van de standhouders. Het aftellen naar een blij weerzien kan beginnen!

Geen Agridagen in maart, rondvraag of er interesse is voor weekend in mei

De organisatoren van de Agridagen in Ravels hebben met spijt in het hart beslist om geplande editie van 4 tot en met 6 maart 2022 niet te laten doorgaan. Uiteraard is dat het gevolg van de coronapandemie. Bij standhouders wordt er nu gepolst of er voldoende interesse is om de Agridagen van 20 tot en met 22 mei te laten plaatshebben.

Meest gelezen

Derde editie Agridagen trekt ruim 20.000 mensen

De derde editie van Agridagen in Ravels heeft ruim 20.000 bezoekers getrokken. In 2016 trok de eerste editie nog 15.000 bezoekers, en in 2018 passeerden 18.500 mensen de poorten. Het aantal exposanten groeide eveneens. “We zijn een groeiverhaal”, aldus beursmanager Gunther De Mey, “en gaan zeker verder met de beurs!” De sleutel tot succes ligt volgens hem in het lokale, ‘eigen’ karakter van de beurs, en de aanwezigheid van steeds meer dieren.

Minister Muylle ziet te weinig ambitie in EU-begroting

Federaal minister Nathalie Muylle heeft bij de opening van landbouwbeurs AgriDagen gepleit voor een stevigere EU-begroting. Zonder voldoende geld wordt het volgens haar onmogelijk om de vergaande ambities van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) waar te maken. De regering staat volgens Muylle alvast klaar om de sector verder te ondersteunen.