Startpagina Bedrijfsnieuws

Ex-ceo Limelco wordt interim-topman Milcobel

Milcobel heeft Erik De Cock (65) benoemd tot CEO ad interim. De Cock was onder meer jarenlang CEO van Campina België en van de melkerij Limelco in Zonhoven. De Cock neemt de fakkel over van Peter Koopmans en gaat er per 24 januari aan de slag.

Leestijd : 2 min

Dat heeft de Raad van Bestuur van de zuivelcoöperatie bekend gemaakt. De Cock begon zijn carrière in finance en evolueerde al snel naar leidinggevende functies met een focus op strategische, commerciële en financiële verbeteringstrajecten en bedrijfstransformaties. Erik beschikt tevens over een uitgebreide ervaring in de zuivelsector en het functioneren van coöperatieve structuren. Directeur coöperatiezaken Eddy Leloup van Milcobel: “hij is een oude rot in het vak en zal uitvoering geven aan de verbeterplannen zoals die eerder zijn opgesteld. We kunnen weer verder.”

De Cock heeft ruime ervaring in de zuivelwereld.
De Cock heeft ruime ervaring in de zuivelwereld. - Foto: Milcobel

Tussen 2012 en 2014 zwaaide De Cock de scepter over Limelco. In deze periode wist Limelco enkele honderden overstappers van FrieslandCampina België naar Limelco te krijgen. Daarvoor werkte De Cock van 1995 tot en met 2009 bij Campina, dat later fuseerde met Friesland Foods. In deze periode gaf hij leiding aan de Belgische activiteiten van Campina. Ook gaf De Cock mede vorm aan de internationale tak van Campina, die op veel meer plaatsen wereldwijd actief is.

De verbeterplannen zijn nog onder de gewezen topman Peter Koopmans opgesteld. Onderdeel is de afhankelijkheid van room te verminderen en installaties zo aan te passen zodat ze gemakkelijk kunnen switchen tussen de twee vetproducten. Milcobel investeerde eerder in room terwijl de boterprijs verbeterde. Hierdoor ontstond een groot prijsverschil tussen wat Milcobel haar leden betaalt, en wat de Waalse concurrent LDA over maakt aan haar boeren. Een tweede actie op korte termijn is een kostenbesparingsplan ‘Stretch’ genoemd. Het hele bedrijf is daarbij doorgelicht en waar geld wordt verspild, wordt dat gecorrigeerd.

Jan Cees Bron

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken