Startpagina Aardappelen

Lichte sprongetjes in de Belgapom-prijzen

De Belgapom-prijzen maken deze week lichte sprongetjes. Voor Bintje en Fontane spreekt Belgapom over een prijs van 14,84 euro incl. BTW per ton staan (14,00 euro excl. BTW per ton), wat een stijging is voor Bintje. Voor Fontane blijft het quasi gelijk. Ook voor Challenger is er een lichte stijging merkbaar, tot 13,78 euro incl. BTW per ton staan (13,00 euro excl. BTW per ton).

Voor Challenger en Fontane is de markt stabiel, met een evenwicht tussen vraag en aanbod. Voor Bintje is de vraag groter dan het aanbod, een vaste marktstemming dus.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit, Bintje, Fontane en Challenger. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken