Startpagina Actueel

Vrouwenvereniging KVLV verandert na een halve eeuw in Ferm

Die nieuwe merknaam Ferm deelt KVLV met gezinsondersteunende diensten, gegroeid rond maatschappelijke noden, zoals Landelijke Thuiszorg, Landelijke Kinderopvang, Puuur Huishoudhulp... Vanaf nu vormen ze samen 1 krachtig netwerk, 1 grote beweging van en voor vrouwen en hun families op het platteland.

Leestijd : 3 min

De naamsverandering ging niet onopgemerkt voorbij. Zaterdagochtend 25 januari verraste Ferm de inwoners van 100.000 huizen op 5 locaties in Vlaanderen met een welkommat aan de voordeur. Matten die in 2 richtingen werken. Een open uitnodiging om buiten te komen en te genieten van het enorme aanbod van Ferm. Matten die ook symbool staan voor de vele diensten van Ferm die in huis komen, om zorg uit handen te nemen. Maar matten die ook oproepen om op straat te komen en mee dingen in beweging te zetten.

Zaterdagochtend 25 januari verraste Ferm de inwoners van 100.000 huizen met een welkommat aan de voordeur.
Zaterdagochtend 25 januari verraste Ferm de inwoners van 100.000 huizen met een welkommat aan de voordeur. - Foto: Belga

De naam is bewust gekozen, lezen we in het persbericht van de organisatie. Ferm staat voor beslist en boeiend; fier en veelzijdig; helder en gedurfd. Maar ook voor energiek en ondernemend; warm en welkom. De naam straalt kwaliteit uit en degelijkheid maar ook durf. Een stevige wissel op de toekomst. Het netwerk is nuveel meerzichtbaar dankzij 1 naam. Makkelijk om te onthouden èn te vinden, want Ferm is werkelijk overal. In bijna elke Vlaamse gemeente, bij tienduizenden activiteiten en klantencontacten.

Ferm komt tegemoet aan wat vrouwen en hun gezin vandaag vooral willen. Meer balans in het leven, minder zorgen, meer vrije tijd, meer levenskwaliteit. Vrouwen willen vooral van dat ‘zorggeweten’ af, de druk om zichzelf toch maar weg te cijferen. Ze willen hun talenten, verlangens en ambities kunnen ontwikkelen en waarmaken zonder uit balans te geraken. Het netwerk van Ferm biedt een passend antwoord. Het is ook een tegengewicht in een hectische samenleving, met meer eenzaamheid en verzuring.

Ferm komt dagelijks bij heel veel mensen over de vloer en vangt hun kleine en grote zorgen op. Het netwerk weet wat er leeft. En vertaalt dat ook in constructieve voorstellen en duidelijke standpunten. Ferm veegt geen enkel probleem onder de mat en zoekt altijd naar een oplossing.

Ferm staat open voor alle vrouwen. Hoe meer kleur en diversiteit hoe liever. Er zijn geen drempels. Het netwerk laat ook van zich horen als het nodig is.

Nieuwe wind

De nieuwe merknaam brengt een nieuwe wind in het vrouwennetwerk: nieuwe formules van samenwerken en bruisende vormen van verenigen en organiseren. Ook nieuwe manieren om te communiceren, met een vernieuwd magazine en een nieuw digitaal platform. 8.000 land- en tuinbouwvrouwen hebben hun eigen netwerk als agravrouwen van Ferm.

Het gigantische aanbod van Ferm is nu ook gebundeld in 1 digitaal platform, Samenferm.be. De bundeling van krachten en expertise zorgt voor nog meer efficiëntie en oplossingen op maat. Met één naam is Ferm ook overal te vinden. Dat maakt de zoektocht naar het aanbod veel toegankelijker.

Ferm is in bijna elke Vlaamse gemeente aanwezig en wil haar aanbod nog sterker lokaal verankeren, door hechter samen te werken. Het bereik van Ferm is groot. Met 9.000 medewerkers, 10.000 vrijwilligers, 850 lokale groepen en 85.000 leden bereikt Ferm vandaag al 200.000 gezinnen.

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken