Startpagina Bieten

Opbrengst bietencampagne Tiense Suiker ‘gemiddeld tot goed’

Met een opbrengst van 90 ton per hectare en een suikergehalte van gemiddeld boven de 17,5% is de opbrengst van de bietencampagne voor Tiense Suiker dit jaar volgens Jan Ingels, directeur van de Tiense fabriek, "gemiddeld tot goed" in vergelijking met de vorige jaren.

Leestijd : 1 min

"De bietenteelt is in 2019 moeizaam gestart door de droogte, maar heeft zich nadien goed hersteld. In Europa behoren wij wat de opbrengsten betreft tot de top", aldus Ingels.

De bietencampagne duurde met 128 dagen deze keer wel langer dan anders. Dit was volgens Ingels het gevolg van het feit dat de opstart in de fabriek van Wanze moeizaam verliep, zodat er meer bieten dienden verwerkt te worden in Tienen. In totaal werden dit jaar in de Tiense fabriek 1,5 miljoen ton bieten verwerkt.

Sinds de afschaffing op 1 oktober 2017 van de suikerquota door de EU betaalt Tiense Suiker de bietentelers op een heel andere manier. Dit heeft volgens Ingels sindsdien geleid tot een lichte daling van het aantal bietentelers en het bewerkte areaal. Momenteel lopen er opnieuw gesprekken over de betalingsmodaliteiten voor volgend seizoen. "We streven hierbij een correcte, stabiele prijsvorming na", aldus de directeur.

Belga

Lees ook in Bieten

KBIVB voert enquête Cercospora uit

Bieten Dit jaar is erg gunstig geweest voor de ontwikkeling van Cercospora. Het KBIVB voert daarom nu een enquête uit, zodat de ondersteuning en het advies geoptimaliseerd kan worden.
Meer artikelen bekijken