Startpagina Economie

Coronavirus doet China voedselproductie opschroeven

China heeft donderdag landbouwers en slachthuizen opgeroepen om de productie op te schroeven. Omwille van de uitbraak van het coronavirus is de voedseldistributie verstoord, en de groentenprijzen gaan de hoogte in.

Leestijd : 1 min

China nam verschillende maatregelen om de epidemie in te dammen. De provincie Hubei is afgesloten, spoorverbindingen opgeschort en er zijn blokkades op de verbindingswegen. Maar die maatregelen verstoren dus ook de logistieke keten. "Het wordt onmogelijk om groenten en andere producten te vervoeren (...) van de steden naar de dorpen. En het wordt moeilijk om op het geschikte moment de voedselvoorraden voor vee en pluimvee aan te vullen", zegt de regering in een mededeling.

Ook zijn de voedselprijzen gestegen: de index die de prijs van groenten weergeeft, is tot het hoogste niveau in bijna vier jaar geklommen, zegt het officiële nieuwsagentschap Xinhua. Bovendien lag de inflatie van de voedingsprijzen de voorbije maanden al hoog, door het duurder varkensvlees omwille van de uitbraak van de varkenspest.

Leveranciers van veevoeding moeten nu hun productie "versnellen" om aan de vraag tegemoet te komen en de slachthuizen moeten hun productie opdrijven, aldus de ministeries van Landbouw, Transport en Veiligheid.

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken