Startpagina Paarden

Sternblick de L'Our kampioen van Nederland

Op zaterdag 25 januari ll vond in Lunteren (Nl.) de jaarlijkse hengstenkeuring voor de Haflingers plaats. Zesentwintig hengsten waren ingeschreven waarvan ‘ nieuwe driejarige hengsten uit de W-lijn, S-lijn, St-lijn en de B-lijn. Drie zijn goedgekeurd voor één jaar. Er was ook een vierjarige uit de M-lijn.

Leestijd : 1 min

De Belgische deelnemers hebben àgoed gescoord. Eerst is er Mojito (Marengo) van Gino Verplancke uit Torhout. Hij werd goedgekeurd voor 1 jaar en tweede in zijn reeks. Vervolgens was er Liz Monet, een Liz Maigold zoon, van Jason en Caroline Kuystermans uit Kalmthout. Hij stond er heel mooi bij en werd derde in zijn reeks. In de rubriek 6-jarige hengsten wist Bruno Ronsijn met Sternblick de L'Our, een Sternwächters zoon, zich als eerste te plaatsen en voor de tweede keer kampioen te worden. De drievoudige Benelux kampioen is een moderne lang gelijnde hengst met sterke bovenlijn en fijn, hoogbenig en droog beenwerk. Hij is opwaarts gebouwd, zijn bewegingen zijn uitstekend, soepel en krachtig en hij een uitgesproken mooi hoofd. Tenslotte was er in de rubriek 9 jaar en ouder Amore van de Waaienburghoeve

(Liz Arachon) van Jason en Caroline Kuystermans uit Kalmthout. Ook hij werd goedgekeurd. Karline Notteboom van de Vlaamse Haflingers was na afloop heel enthoesiast over de deelname van de Belgische eigenaars.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken