Startpagina Paarden

Fjordenstamboek groeit

Het Fjordenstamboek mag terugblikken op een geslaagd fokkersseizoen. Er werden in 2019 meer veulens opgenomen: 98 in 2019 tegenover 77 in 2018. “En, als de fokkerij groeit, bloeit de rest want meer veulens brengt automatisch meer leden mee” beklemtoonde secretaris Francine Van Buggenhout.

Leestijd : 1 min

Hierop speelt het stamboek gretig in. De nationale activiteiten kenden groot succes zoals de hengstenkeuring, fokdagen en nationale merrieprijskamp. Verder ondersteunt het stamboek daadwerkelijk alle activiteiten van de gewesten. “In 2020 start men met de hengstenkeuring op 21 maart in manege ‘t Hoefijzer in Buggenhout. Secretaris Francine: “Op basis van het aantal uitgeschreven dekbonnen weten we dat 2020 een druk geboortejaar zal worden. En er is nog meer: 2020 is ook een verjaardagsjaar. Het stamboek bestaat 45 jaar en dat wordt gevierd met een groots feestweekend op 10 en11 oktober 2020 in ‘t Hoefijzer in Buggenhout.”

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken